Frits Sissing benadrukt belang van mentale ontwikkeling

Velen dromen ervan om een tv-programma te presenteren. Frits Sissing krijgt dan ook regelmatig de vraag hoe het hem is gelukt om zo’n succesvol tv-presentator te worden. “Mijn succes heb ik te danken aan dat ik al vrij snel op zoek ben gegaan naar mijn mentale kracht. Want om er te komen moet je jezelf ook echt kennen. Weten waar je sterke punten liggen, wat je zwaktes zijn, wat wel bij je past en wat niet.”

Sissing heeft er zelf 5 jaar over gedaan om te komen waar hij wilde zijn. “Door zelfinzicht te krijgen, kreeg ik zelfvertrouwen en daardoor ging ik beter presteren. Dat is de basis van mijn succes.” Hij maakte een carrièreswitch: van marketeer in het bedrijfsleven naar televisieshows presenteren op de grootste zender van Nederland. Inmiddels doet hij dat al 16 jaar met plezier èn succes.

Sissing is ervan overtuigd dat de ontwikkeling van zijn mentale kracht hem zo succesvol heeft gemaakt en raadt iedereen dan ook aan om hiermee aan de slag te gaan. “Een mooie tool om jezelf mentaal te coachen is Smipe. Smipe laat mensen op bijzondere wijze zien waar hun mentale kracht ligt en helpt deze verder te ontwikkelen zodat je succesvol wordt. De Nederlandse topsport heeft Smipe al ontdekt, nu het bedrijfsleven nog.”

Over Smipe
Smipe kan van elk mens in de wereld een persoonlijkheidsschets leveren. Deze schetsen zijn onderling met elkaar te matchen, zodat je uit de match-analyse kunt opmaken hoe twee personen op elkaar reageren en met elkaar samenwerken. Door vervolgens aan de hand van krachtige oefeningen met elkaar in gesprek te gaan over elkaars schets en match, groeit het vertrouwen in jezelf en in elkaar. Op die manier ontdek en ontwikkel je jouw mentale kracht. Deze innovatieve methode wordt inmiddels toegepast binnen vele bedrijven en sportteams, maar is ook interessant binnen relaties en gezinnen. Een unieke methode om het maximale uit jezelf en/of een ander te halen door je eigen talenten én de overeenkomsten en verschillen met anderen te ontdekken.

Over Frits Sissing
Frits Sissing is bekend als tv-presentator van ‘Tussen Kunst en Kitsch’ en ‘Maestro’. In zijn wekelijkse radioprogramma ‘Musical Moods’ op NPO Radio 2 komt ook zijn voorliefde voor musicals terug. Daarnaast presenteert hij aantal grote live evenementen, zoals de Musical Sing-a-Long en het Musical Awards Gala.

 

Leave a comment